Despre noi

Despre noi

Respiro Project

Contextul global în care ne aflăm este unul de criză, dar tocmai în astfel de momente este bine să ne păstrăm încrederea și să privim spre o perspectivă mai bună. Minți strălucite de pretutindeni lucrează concomitent la proiecte asemanatoare pentru un viitor mai sigur si la tehnologii care să ne ajute in combaterea acestei pandemii.

Acesta este un proiect de dezvoltare pentru un prototip de ventilator care utilizează piese tipărite 3D și materiale electronice cu costuri reduse. Această dezvoltare de echipamente este destinată să sprijine funcția respiratorie pentru pacienții aflați în situații critice care au nevoie de îngrijiri intensive. Vă rugăm să rețineți că este un proiect open-source, astfel încât dezvoltăm permanent și invităm cercetători, ingineri, medici sau orice persoană cu experiență pentru a ne trimite feedback și pentru a ne ajuta să inbunatatim acest proiect.

home
home
home
home

0
Prototipuri
0
Ore petrecute
0
Persoane implicate
0
Imprimante 3D
Ce facem?

Misiunea noastra este realizarea unui Prototip

Scopul nostru principal este să sprijinim sistemul medical în lupta cu virusul SARS - COV2. Ne confruntăm cu o situație fără precedent la nivel global, insă soluția noastră nu este temporară și doar pentru această cauză. Din datele pe care le avem, furnizate de OMS, 65 de milioane de oameni din lume au o boală pulmonară obstructivă cronică moderată până la severă.

Solutii Rapide

Venim cu această soluție pentru că aparatura de ventilație din spitale va fi supra aglomerată de numărul de pacienți afectați, fapt demonstrat chiar și pentru țările puternic dezvoltate precum Franța sau Italia, unde sistemul medical a fost depășit de proporțiile pandemiei. În plus, echipamentul pe care noi îl propunem poate fi folosit în orice sistem medical din orice colț al lumii, dat fiind faptul că reduce costul de producție al unui aparat tradițional de la apoximativ 20.000 euro la aproximativ 500 euro.

Conștientizarea

Nu vrem să încheiem înainte de a vă aminti că Respiro este un proiect open source unde oricine poate contribui. Valorificăm orice informație venită din partea persoanelor cu expertiză, care vor să își aducă contribuția.

Citim cu interes fiecare opinie pe care o primim și vă încurajăm să distribuți ideea proiectului nostru, la un număr cât mai mare de persoane.

Membrii Fondatori

Alexandru Gradea

Software Developer - inițiator al proiectului

Mihai Crihana

Inginer electronist

Bacuta Adrian

Antreprenor Printado.ro

George Gociu

Dezvoltator web

Jiglau George

Software Developer

Radu Stefanescu

Responsabil comunicare
X